امگا3
در حال بارگزاری
مصرف امگا3 همیشه باید به نسبت امگا 6 تنظیم شود
در مکمل های جدید که بیشتر جنبه تجاری دارند مانند امگا 9-6-3 این شبهه به وجود می آید که اگر بالانس این 3 نوع امگا به میزان یکسان بالا رود پس مصرف ان کمکی به اختلاف سطح امگا 3 نسبت به امگا 6 نمیکند و فقط جنبه تجاری و تبلیغاتی آن برای شرکت های تولید کننده مطرح است.
پس توصیه میکنم امگا 3 همراه با نوع 6 و 9 نباشد .مگر در موارد بسیار خاص در افراد خاص که با دستور پزشک مطمعن توصییه شود
در مصرف طولانی مدت امگا 3 از نوع بدون جیوه استفاده کنید
منابع امگا3:
روغن کتان، روغن دیگری سرشار از امگا 3 است، اما کمتر مورد استفاده قرار میگیرد زیرا نگه داری آن خیلی سخت است (این روغن خیلی سریع اکسید میشود). بنابراین دانۀ کتان به روغنش ترجیح داده میشود
روغن کلزا، سرشار از امگا 3
روغن کلزا متعادل ترین روغن از نظر نسبت امگا 3 به امگا 6 است، چیزی حدود 1 به 2، در حالی که توصیه میشود این نسبت کمتر از 1 به 5 باشد.
اگر از طعمش خوش تان نمیآید، توصیه میکنیم که روغن کلزا را با روغن زیتون خیلی طعم دار، مخلوط کنید، طعم نامطلوب روغن کلزا خنثی میشود. خیلی خوب است اگر این ترکیب جایگزین دیگر روغن های سرشار از امگا 6، مانند روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی، روغن ذرت و... بشود.
ماهی های چرب غنی ترین منابع امگا 3 هستند، ماهی هایی مانند: ماهی آزاد، ماهی مارکو، شاه ماهی، ساردین، ماهی تن، ماهی قزل آلا، مار ماهی، ماهی کولی، ماهی فلتان، ماهی ریش دار، ماهی نیزه و...