ویتامین کا

ویتامین کا

ویتامین کا به دو نوع کا1 و کا2 تقسیم میشود.
نوع کا 1 در گیاهان با برگ های سبز یافت میشود اما برای رسیدن به میزان مورد احتیاج بدن باید مقادیر بسیار زیادی از این نوع سبزیجات را مصرف کرد و مهمتر اینکه فقط 10 درصد از آن در بدن جذب میشود.

نوع دوم یعنی کا2 اساسا باید توسط باکتری ها در بدن سنتز شود که به دلیل استفاده های بی رویه از مواد شیمیایی در زندگی امروز و بسیاری از داروها این توان در بدن در دهه های اخیر به شدت کاهش پیدا کرده و احتمالا بخش بزرگی از پوکی استخوان و مشکلات قلبی عروقی به همین مساله مربوط میشود .
یکی دیگر از دلایل کمبود ویتامین کا در بدن میتواند ناشی از اختلالات حرکت مایع صفراوی باشد که آن هم منشا یافته از عادات مدرن غذایی و دارووی میباشد.
بنابر این مصرف ویتامین کا2 به صورت مکمل بهترین گزینه پیش رو میباشد.
ویتامین کا2 به زبان ساده میتواند باعث راندن کلسیم به استخوان ها ودر نتیجه کاهش خطر سختی عروق به واسطه سخت شدن کلسیم (کلسیفیکیشن ) در آن میگردد . البته کلسیفیکیشن میتواند در کلیه ها پروستات مفاصل و غیره هم رخ دهد که مصرف کا2 میتواند همزمان باعث کاهش بروز آن شود.
در افراد عادی این امر باعث کاهش ریسک گرفتگی عروق ، سنگ کلیه و پوکی استخوان میشود اما در ورزشکاران حرفه ای از آنجا که استروییدها میتوانند باعث افزایش چشمگیر میزان کلسیفیکیشن در عروق کرونر شود اهمیت این مسعلع دو چندان میشود و ویتامین کا2 با دوز مناسب میتواند این خطر جانی را تا حد زیادی کاهش دهد.
کا2 خود به دو نوع اصلی ( ام کا 4 ) ( ام کا 7 ) تقسیم میشود که نوع 7 به علت نیمه عمر بالا گزینه مناسبتری میباشد. 


sasanmosayebi@  

157
0
 
1