فولیک اسید

اسید فولیک یا فولیک اسید که به نام‌های فولات یا ویتامین B۹ نیز خوانده می‌شود، یکی از ویتامین‌های ب است. این ویتامین که برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته‌ها حیاتی و اساسی است، می‌تواند به روش تزریقی یا خوراکی مصرف شود و بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی، نقصهای مادر زادی، پوکی استخوان و سرطان‌های مشخصی حفظ می‌کند. در فراورده‌های غذایی (برای مثال جوشیده یا حرارت داده شده) اسید فولیک از بین می‌رود. نگه داشتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی نیز می‌تواند محتوای اسید فولیک آن را از بین ببرد.در ساخت طبیعی سلول های بدن مؤثر است .
در پزشکی برای دوران قبل از بارداری که ممکن است بیماری های هنگام تولد بوجود آید و درمان کم خونی استفاده میشود.
در ورزشکاران حرفه ای در بعد از دوره های داروویی برای بازسازی DNA استفاده میشود.
فولیک اسید در بدن باید توسط آنزیمی به نام DHFR تبدیل به فولات شود که این آنزیم در بدن انسان بسیار کمتر از موش ها وجود دارد ، به همین خاطر در ازمایشاتی که بر روی موش ها انجام شد با بدن انسان نتایجی متفاوت داشت.
باید توجه داشته باشید با مصرف فولیک اسید های معمولی نتیجه عکس میگیرید زیرا گیرنده های فولات میل بیشتری به جذب فولیک اسید داشته و مانع از جذب فولات طبیعی بدن میشود .
در نهایت به این نتیجه میرسم که برای تامین فولات مورد نیاز بدن از منابع طبیعی که در سبزیجات با رنگ تیره ،جگر حیوانات ومیوه هایی مانند موز و پرتغال استفاده کنیم.
راهکار دوم برای تامین فولات مصرف مکمل هایی که روی لیبل انها متیل فولات ، متافولین ،5MTHF درج شده باشد که اینها نوعی از ترکیبات فولات به حساب می ایند .
و توصیه اخر اینکه حتما زیر نظر پزشک مصرف شود
159
0
 
0